Waarom visagie bij een photoshoot?

‘Waarom is visagie zo belangrijk bij een photoshoot? Ik draag nooit make-up, is dat wel nodig?’
Romy bij de visagiste 01

Deze vraag krijg ik vaak gesteld voor een photoshoot. Make-up wordt gebruikt om meerdere redenen: namelijk het licht, het wegwerken van kleine oneffenheden in de huid en het psychologische effect op het model.

De belichting

In de fotostudio wordt er vaak gebruik gemaakt van sterkte lampen waardoor het model er anders uitziet dan bij daglicht. Goede make-up zal de contouren versterken die anders door het felle licht verbleken. Denk aan de lijnen van de jukbeenderen en de kaaklijn, ogen lijken groter door gebruik van zwarte mascara en eyeliner, lippen voller door lipstick.

Kleine oneffenheden in de huid

Kleine oneffenheden in de huid zullen weggewerkt worden waardoor er minder in de nabewerking gedaan hoeft te worden. Ook zal de huid minder glimmen waardoor grote witte highlights in de foto worden voorkomen.

Minimaal zal er bij de fotograaf matterende poeder worden opgebracht. Dit om de glimmende delen van de huid zoals voorhoofd, wangen en neus matter te maken. Maar je kan zelf al veel meer doen door de wenkbrauwen licht aan te zetten, wimpers te voorzien van mascara en wat blush op de wangen te doen en gebruik een gloss of nude-kleurige lipstick.

Het effect op het model

Een bijkomend voordeel is het psychologische effect van de make-up op het model. Het model zal door de visagie zich meer in haar ‘rol’ inleven waardoor ze zelfverzekerder voor de camera zal staan.

Romy bij visagiste Angeline Heibloem voor Smokey Eyes 01
‘Zal ik de make-up zelf doen of een visagiste inhuren?’

Dat is een goede vraag! Die heb ik voorgelegd aan visagist/huidexpert en Beautyblogger Angeline Heibloem van Angeline’s Care & Beauty uit Heerhugowaard. Als je zelf voldoende ervaring met make-up hebt, kan je afhankelijk van de photoshoot zelf je make-up doen. Maar de voordelen van het inzetten van een professionele visagist zijn:

Romy bij visagiste Angeline 01
 • Ze heeft ervaring en kennis van huid en gezichtsvormen
 • Gebruik van professionele producten en brushes voorkomt het uitlopen van make-up door de hitte van de studiolampen
 • Het stylen van kapsel kan tot de mogelijkheden behoren
 • Jouw sterke punten naar voren halen en schaduwen en vlekjes verdoezelen waardoor je zelfverzekerd overkomt
 • Het vergroot je zelfvertrouwen; als je er goed uitziet voel je je beter
 • Een bepaalde stijl of look creëren die voor jouw uitstraling en photoshoot belangrijk is. Denk hierbij aan een zakelijke look voor je profielfoto op social media of je foto op de bedrijfspagina.
Romy met smokey eyes voor Valentijnsdag 01
Tips and tricks van Angeline
 1. Gebruik een primer die de huid niet vet maakt en de make-up fixeert
 2. Gebruik foundation die maximaal 1 tint donkerder is dan je eigen huidskleur. De nieuwste generatie foundation van Arabesque is vederlicht en subtiel zodat je een echte natural of flawless look creëert
 3. Gebruik een goede matterende (losse) poeder zonder metaaldeeltjes erin, deze geven een vreemd effect door de flitslampen en breng het aan met een goede grote kwast
 4. Zet de wenkbrauwen licht aan en kijk daarbij naar je originele haarkleur. Er zijn diverse producten om wenkbrauwen te accentueren variërend van veegvaste potloden, poeders, sjablonen en stiften.
 5. Gebruik mascara en eyeliner, ook als je dit niet dagelijks gewend bent zal het je ogen meer laten opvallen
 6. Benadruk de jukbeenderen met een contour en een blush op het ‘appeltje’ van je wangen
 7. Zet je lippen aan met lipstick; kleur is afhankelijk van smaak en kleding. Lichte kleuren laten je lippen groter lijken terwijl donkere kleuren de lippen smaller maken.
 8. Wees voorzichtig met highlights en glitter, vanwege de felle studiolampen weerkaatst het flitslicht.
Arabesque eyeshadow stylo 03

Angeline werkt met de producten van Arabesque; een topcollectie professionele make-up met op elkaar afgestemde kleuren en stijlen volgens het 4 seizoenen kleurtype. Elk huid en kleurtype kan met het uitgebreide assortiment werken en de kleuren zijn onderling te mixen en matchen, waardoor je nooit met oogschaduw blijft zitten die je niet gebruikt hebt. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed te noemen: een lipstick heb je al voor nog geen €15,- en een goede foundation vanaf €35,-

2x per jaar is er een wisselende Trendcollectie met modekleuren en style items. Elk voor- en najaar geeft Angeline workshops met diverse thema’s bijvoorbeeld waanzinnige wenkbrauwen, speedmake-up, make-up voor brildragers of rijpere huid en een speciale glamourworkshop met ‘smokey eyes’. Voor meer informatie of vragen stuur een mail naar info@angelinebeautycare.nl en Arabesque make-up producten zijn verkrijgbaar in de salon of webshop via www.angelinebeautycare.nl.

Arabesque colours 01