Zwartwit

Analoge fotografie

Voor iedere fotograaf zou het goed zijn om eens analoog te fotograferen. Je wordt dan beperkt door het aantal foto’s op een filmrolletje en je kan ook niet gelijk zien of een foto is gelukt. Analoog fotograferen betekent dat je van tevoren meer moet nadenken, meten en opletten. Je gaat dus een foto plannen in plaats van zomaar in het wilde weg te klikken. Doordat ik mijzelf meer ben gaan verdiepen in analoge fotografie, heeft mij dat een betere fotograaf gemaakt. Het heeft mij geleerd om ook in de digitale fotografie de foto beter te plannen. Dit resulteert in minder foto’s om uit te zoeken en ik kom sneller tot de foto die ik voor ogen had om te maken. De films ontwikkel ik ook zelf waarna ik de negatieven inscan en digitaal retoucheer. Een klein beetje van beide werelden dus waarbij ik de analoge sfeer van de foto probeer te behouden. Deze serie foto’s is gemaakt met een Russische FED4 camera van ongeveer 40 jaar oud. De film die ik gebruikt heb is Ilford Delta 400 en ik heb de film ontwikkeld met een Delta-STD Caffenol ontwikkelaar. Dat is een ontwikkelmengsel met als ingrediënten oploskoffie, soda en vitamine C. […]

Read More

Promotiefoto’s Elements Kwintet

De stijl was vooraf al bepaald door de leden van het Elements Kwintet, de foto’s moesten zwart-wit zijn, de achtergrond zwart en de gezichten moesten eruit springen. Thomas, Erik, Daniël, Andreas en Karel hadden zich in het zwart gehesen. De gezichten werden nog even van matterende poeder voorzien. Tijd voor de photoshoot. Doordat de bandleden goed hadden nagedacht over hoe ze op de foto wilden staan hoefde ik maar weinig aanwijzingen te geven. We konden lekker een middagje experimenteren met diverse posities en layout. Met jouw band op de foto? Neem geheel vrijblijvend contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Zelfportret

Het is ook wel eens leuk om jezelf voor de camera te hebben. De grote uitdaging is dat je jezelf niet in de zoeker kan waarnemen. Voor een vaderdagcadeau deze foto gemaakt. Mezelf in zwartwit. Ook eens een stoere foto van jezelf in zwartwit? Erg leuk om te geven! Voor een heel speciaal iemand laat je zo’n zwartwit-foto maken voor bij diegene aan de muur. Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Richard Studioportret

Mijn beste vriend Richard op bezoek in de fotostudio. Niet alleen tijd voor een praatje, maar ook voor een plaatje. Als je al zo lang bevriend bent, dan is het ook leuk om hem voor de camera te hebben. Een mooie zwartwit-foto voor een goede vriend. Geef een goede vriend ook eens een photoshoot cadeau! Boek een vrienden-photoshoot bij Remora producties voor een onvergetelijk cadeau! Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Marilyn Monroe Photoshoot

“Welke foto?” “Die met de opwaaiende jurk…” “Oh okee, top! Die gaan we doen!” Altijd leuk zo’n opdracht om een iconische foto na te maken. De foto met opwaaiende jurk van Marilyn Monroe uit de film ‘The Seven Year Itch (1955)’ is natuurlijk een van haar bekendste foto’s. Hoe gaan we die in de fotostudio namaken? De jurk, pruik, oorbellen en witte pumps gehuurd. Nu de studio nog geschikt maken. Zwarte achtergrond, check! Wind, check! Podium, want de wind komt van onderen, check! Belichting, check! Model klaar, check! Shooten maar! Het sturen van de wind en de jurk was wel één van de moeilijkste dingen tijdens de photoshoot. Na wat improviseren met wat touw en knijpers, ging dat veel beter. Ook een Marilyn Monroe Photoshoot? Of wil je gefotografeerd worden als een andere filmheld? Boek een iconische photoshoot bij Remora producties! Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Retroportret Dana

Een klassiek retroportret van Dana gefotografeerd in zwart-wit. Geschoten met een kleine lichtbron met een spiegelende reflector die de contrasten accentueert. De lichtstraal op de achtergrond suggereert een enkele lichtbron. Wat is er nu mooier dan een zwart-witportret aan de muur? Verras eens iemand met een chique zwart-wit portret! Laat jezelf portretteren bij Remora producties! Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Erika en Bully studioportret

Erika ging samen met haar allerliefste hond Bully op de foto. Ze vonden het allebei geweldig. De combinatie tussen de kleding van Erika, haar bril en de kleur van de hond maakte deze compositie uitermate geschikt om de photoshoot in zwart-wit te maken. Wil jij ook met jouw allerliefste huisdier op de foto? Je bent van harte welkom in de fotostudio van Remora producties maar we kunnen natuurlijk ook een photoshoot op locatie doen. Ik neem dan gewoon studioapparatuur zoals flitsers en achtergronden mee. Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More