Fotobewerkingen

Profielfoto Geenpunt Media

Een nieuwe profielfoto voor Geenpunt Media: Een goede zakelijke profielfoto is belangrijk, maar wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Je kan maar één keer indruk maken. Je wilt professioneel en betrouwbaar over komen bij jouw klanten. Maar wil je ook een saaie foto? Professioneel en betrouwbaar hoeft helemaal niet saai te zijn! Met een profielfoto kan je er juist voor zorgen dat je opvalt. Met humor bijvoorbeeld, of juist een onverwachte foto of maak een foto spectaculair. Voor Ruud Vrees van Geenpunt Media heb ik juist die aspecten geprobeerd in de foto te ‘vangen’. Deze foto is op een ‘geheime’ urbex-locatie genomen. Door het lijnenspel en kleurgebruik probeer ik een futuristische sfeer op te roepen, die in contrast staat met de oude typemachine en draaischijftelefoon. Inspiratie heb ik opgedaan tijdens het kijken van de Science-Fictionserie Doctor Who. Val ook op met een creatieve profielfoto! Bel +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Experimenteren met bouwfolie en wind

Ik vind het leuk om te experimenteren met vreemde materialen in de fotografie. In dit geval heb ik gewoon afdekfolie gebruikt wat je bij iedere bouwmarkt kunt krijgen. Omdat het zo licht en dun is kan je het heel mooi combineren met wind. Het materiaal gedraagt zich als een levend organisme en door te variëren met de positie, kleur en hoeveelheid licht kan je een oneindige hoeveelheid effecten creëren. Door de modellen te laten spelen met de wind en de folie, gaan ze zelf de mogelijkheden ontdekken en gaan helemaal ‘los’ voor de camera. Het maakt de photoshoot met afdekfolie zowat tot een interactieve ervaring. Door gekleurde gels voor de lampen te plaatsen kan je bijzondere kleureffecten bereiken, maar ook in de nabewerking is het redelijk eenvoudig om enorm veel effecten te maken. Het is mogelijk om de kleuren op kleding en bijvoorbeeld een huisstijl van een bedrijf aan te passen. Wil je ook eens helemaal ‘los’ gaan tijdens een photoshoot met afdekfolie en wind? Neem dan contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Zakelijke portretten Overwegend Notariaat

De nieuwste collega’s van Overwegend Notariaat waren nog niet aan de website toegevoegd. Hiervoor mocht ik de portretfoto’s maken. Geheel in stijl bewerkt in lijn met de oudere portretten op de website van Overwegend Notariaat. Voor enkele andere collega’s een mooie gelegenheid om hun portret op de website te vernieuwen. De visagie is verzorgd door Angeline’s Care & Beauty Instituut. Een fotostijl namaken vanaf bestaande foto’s kan lastig zijn, maar zeker niet onmogelijk. Ik let dan op het soort licht, de richting, de houding van het model, het gebruik van atributen, de achtergrond etc. Tegenwoordig worden websites steeds persoonlijker. Er wordt afgezien van de standaard stockfoto’s die ook door de concurrent gebruikt worden. Foto’s van eigen personeel, het productieproces en eigen producten worden worden steeds meer ingezet om het unieke karakter van het bedrijf te promoten. Is een bedrijfsreportage iets voor úw onderneming? Neem dan contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Combinatie oud en nieuw

‘Mijn vrouw vindt dat ze te weinig foto’s van mij heeft!’ riep de heer Kragten. ‘Ik wil graag mijn jonge ik samen op de foto met de oude ik.’ Hij haalde een oude trouwfoto van zijn huwelijksdag zestig jaar geleden uit zijn binnenzak te voorschijn… Wat een leuke opdracht voor deze man van zesentachtig jaar oud die binnenkort zijn diamanten huwelijk ging vieren. Technisch best wel een uitdaging om een oude foto met een nieuwe te combineren. De oude foto was niet zo groot en dan verlies je toch wel wat detail die je wel hebt als je met een moderne camera en belichting in een studio gaat fotograferen. Ik besloot de foto heel erg te vergroten tijdens het inscannen om toch zoveel mogelijk detail te bewaren. De photoshoot De oude foto was zestig jaar geleden al genomen, nu moest ik de lichtomstandigheden zoveel mogelijk nabootsen. Van welke kant kwam het licht? Is het hard of zacht licht? Allemaal vragen die ik in mijn hoofd probeer te beantwoorden als ik de lichtopstelling in de studio ga maken. Eerst met een paspop en later met de zelfontspanner mijzelf als proefmodel gebruikt zodat de lichtopstelling gereed stond toen de heer Kragten voor […]

Read More