Art

Profielfoto Geenpunt Media

Een nieuwe profielfoto voor Geenpunt Media: Een goede zakelijke profielfoto is belangrijk, maar wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Je kan maar één keer indruk maken. Je wilt professioneel en betrouwbaar over komen bij jouw klanten. Maar wil je ook een saaie foto? Professioneel en betrouwbaar hoeft helemaal niet saai te zijn! Met een profielfoto kan je er juist voor zorgen dat je opvalt. Met humor bijvoorbeeld, of juist een onverwachte foto of maak een foto spectaculair. Voor Ruud Vrees van Geenpunt Media heb ik juist die aspecten geprobeerd in de foto te ‘vangen’. Deze foto is op een ‘geheime’ urbex-locatie genomen. Door het lijnenspel en kleurgebruik probeer ik een futuristische sfeer op te roepen, die in contrast staat met de oude typemachine en draaischijftelefoon. Inspiratie heb ik opgedaan tijdens het kijken van de Science-Fictionserie Doctor Who. Val ook op met een creatieve profielfoto! Bel +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Analoge fotografie

Voor iedere fotograaf zou het goed zijn om eens analoog te fotograferen. Je wordt dan beperkt door het aantal foto’s op een filmrolletje en je kan ook niet gelijk zien of een foto is gelukt. Analoog fotograferen betekent dat je van tevoren meer moet nadenken, meten en opletten. Je gaat dus een foto plannen in plaats van zomaar in het wilde weg te klikken. Doordat ik mijzelf meer ben gaan verdiepen in analoge fotografie, heeft mij dat een betere fotograaf gemaakt. Het heeft mij geleerd om ook in de digitale fotografie de foto beter te plannen. Dit resulteert in minder foto’s om uit te zoeken en ik kom sneller tot de foto die ik voor ogen had om te maken. De films ontwikkel ik ook zelf waarna ik de negatieven inscan en digitaal retoucheer. Een klein beetje van beide werelden dus waarbij ik de analoge sfeer van de foto probeer te behouden. Deze serie foto’s is gemaakt met een Russische FED4 camera van ongeveer 40 jaar oud. De film die ik gebruikt heb is Ilford Delta 400 en ik heb de film ontwikkeld met een Delta-STD Caffenol ontwikkelaar. Dat is een ontwikkelmengsel met als ingrediënten oploskoffie, soda en vitamine C. […]

Read More

Experimenteren met bouwfolie en wind

Ik vind het leuk om te experimenteren met vreemde materialen in de fotografie. In dit geval heb ik gewoon afdekfolie gebruikt wat je bij iedere bouwmarkt kunt krijgen. Omdat het zo licht en dun is kan je het heel mooi combineren met wind. Het materiaal gedraagt zich als een levend organisme en door te variëren met de positie, kleur en hoeveelheid licht kan je een oneindige hoeveelheid effecten creëren. Door de modellen te laten spelen met de wind en de folie, gaan ze zelf de mogelijkheden ontdekken en gaan helemaal ‘los’ voor de camera. Het maakt de photoshoot met afdekfolie zowat tot een interactieve ervaring. Door gekleurde gels voor de lampen te plaatsen kan je bijzondere kleureffecten bereiken, maar ook in de nabewerking is het redelijk eenvoudig om enorm veel effecten te maken. Het is mogelijk om de kleuren op kleding en bijvoorbeeld een huisstijl van een bedrijf aan te passen. Wil je ook eens helemaal ‘los’ gaan tijdens een photoshoot met afdekfolie en wind? Neem dan contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Zelfportret

Het is ook wel eens leuk om jezelf voor de camera te hebben. De grote uitdaging is dat je jezelf niet in de zoeker kan waarnemen. Voor een vaderdagcadeau deze foto gemaakt. Mezelf in zwartwit. Ook eens een stoere foto van jezelf in zwartwit? Erg leuk om te geven! Voor een heel speciaal iemand laat je zo’n zwartwit-foto maken voor bij diegene aan de muur. Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Marilyn Monroe Photoshoot

“Welke foto?” “Die met de opwaaiende jurk…” “Oh okee, top! Die gaan we doen!” Altijd leuk zo’n opdracht om een iconische foto na te maken. De foto met opwaaiende jurk van Marilyn Monroe uit de film ‘The Seven Year Itch (1955)’ is natuurlijk een van haar bekendste foto’s. Hoe gaan we die in de fotostudio namaken? De jurk, pruik, oorbellen en witte pumps gehuurd. Nu de studio nog geschikt maken. Zwarte achtergrond, check! Wind, check! Podium, want de wind komt van onderen, check! Belichting, check! Model klaar, check! Shooten maar! Het sturen van de wind en de jurk was wel één van de moeilijkste dingen tijdens de photoshoot. Na wat improviseren met wat touw en knijpers, ging dat veel beter. Ook een Marilyn Monroe Photoshoot? Of wil je gefotografeerd worden als een andere filmheld? Boek een iconische photoshoot bij Remora producties! Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Graffiti photoshoot Romy

Een graffiti-muur is altijd een spectaculaire foto-achtergrond. Zo’n stoere omgeving verdient ook stoere kleding. Een leren jasje en een spijkerbroek met gaten. De foto is genomen in het skatepark in Heerhugowaard. Ik had studioflitsers meegenomen om het licht mooi te kunnen controleren op deze locatie. Verras eens iemand met een stoere graffiti-photoshoot, of met een stoere foto van jou! Boek een graffiti-photoshoot bij Remora producties! Bel nu voor een afspraak +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Sharon en Noor in Blue

Als je twee leuke vlotte meiden in de fotostudio hebt rondlopen, vanwege hun stage, dan wil je natuurlijk ook zelf foto’s maken. Geïnspireerd door de videoclip ‘Freedom! ’90’ van George Michael Op de overloop van mijn fotostudio heb ik de foto’s genomen. Niet alle foto’s hebben een strakke studio nodig, maar een witte muur, ramen met luxaflex en een verwarmingsradiator kunnen heel goed als achtergrond dienen. Nieuwsgierig of ik inspiratie heb voor jouw portret? +31 6 10 67 55 87 of Remora producties.  

Read More