Portfolio

Zwangerschapsphotoshoot Sanne en Martijn

Sanne en Martijn wilden een zwangerschapsphotoshoot met veel wind en op het strand. De weergoden waren ons goedgezind. We hadden best wel een windje en gelukkig bleef het droog. De lange sluier deed goed haar werk en gaf een extra dimensie aan de foto’s. Op het strand, in het bos of op een andere locatie, maar ook in mijn fotostudio in Egmond aan den Hoef kun je terecht voor een zwangerschapsphotoshoot zoals ik heb gefotografeerd voor Sanne en Martijn. Hoe wil jij gefotografeerd worden tijdens jouw zwangerschap? Met partner, of zonder, kleur of zwart-wit of in sepiatinten. Misschien ook met wind of met rook of heel veel kleur… In blijde verwachting? Misschien is een zwangerschapsphotoshoot wat voor jou? Remora producties Fotostudio legt jou graag vast op de gevoelige plaat +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Zakelijke portretten Overwegend Notariaat

Voor de nieuwe website van Overwegend Notariaat heb de zakelijke portretten mogen verzorgen. De portretten zijn in mijn fotostudio in Egmond aan den Hoef gemaakt. De visagie is verzorgd door Angeline’s Care & Beauty Instituut. Tegenwoordig worden websites steeds persoonlijker. Er wordt afgezien van de standaard stockfoto’s die ook door de concurrent gebruikt worden. Foto’s van eigen personeel, het productieproces en eigen producten worden worden steeds meer ingezet om het unieke karakter van het bedrijf te promoten. Is een bedrijfsreportage iets voor úw onderneming? Neem dan contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Profielfoto Geenpunt Media

Een nieuwe profielfoto voor Geenpunt Media: Een goede zakelijke profielfoto is belangrijk, maar wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Je kan maar één keer indruk maken. Je wilt professioneel en betrouwbaar over komen bij jouw klanten. Maar wil je ook een saaie foto? Professioneel en betrouwbaar hoeft helemaal niet saai te zijn! Met een profielfoto kan je er juist voor zorgen dat je opvalt. Met humor bijvoorbeeld, of juist een onverwachte foto of maak een foto spectaculair. Voor Ruud Vrees van Geenpunt Media heb ik juist die aspecten geprobeerd in de foto te ‘vangen’. Deze foto is op een ‘geheime’ urbex-locatie genomen. Door het lijnenspel en kleurgebruik probeer ik een futuristische sfeer op te roepen, die in contrast staat met de oude typemachine en draaischijftelefoon. Inspiratie heb ik opgedaan tijdens het kijken van de Science-Fictionserie Doctor Who. Val ook op met een creatieve profielfoto! Bel +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

New Born Photoshoot Nouri

De pas geboren Nouri in diverse settings op de gevoelige plaat vastgelegd. Het was erg leuk dat zijn broer Noah zo goed mee deed. New Born fotografie is erg leuk om te doen. ik neem er ruim de tijd voor omdat een baby zich over het algemeen niet laat sturen. In de nabewerking heb ik enkele foto’s zwart-wit en andere sepia gemaakt. Ben je ook net moeder en/of vader geworden? Doe eens een New Born Photoshoot bij Remora producties Fotostudio! Bel +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Productfotografie Bren Original

Bren Original wilde productfoto’s van de sieraden en tassen die ze maakt om op haar website tentoon te stellen. Voor in de webshop was het belangrijk dat de sieraden en tassen op een witte achtergrond werden gefotografeerd. Belangrijk was ook de belichting van de sieraden. Die moet voor ieder sieraad gelijk zijn. In de nabewerking heb ik de producten vrijstaand gemaakt en de schaduw verwijderd. Heb je ook productfoto’s nodig voor op jouw website? Kijk eens op mijn portfolio Productfotografie of neem geheel vrijblijvend contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Zakelijke profielfoto’s Ruben Kuipers

Ruben Kuipers Design had nieuwe zakelijke profielfoto’s nodig voor op zijn nieuwe website en op Social Media. Van Ruben heb ik verschillende stijlen portretten gemaakt. Een zakelijk studioportret voor zijn LinkedIn-profiel, voor zijn website een serie studioportretten die hij algemeen in kan zetten op zijn website en we hebben een serie casual portretten buiten in Egmond aan den Hoef geschoten. De Zakelijke profielfoto’s voor de website van Ruben Kuipers zijn high-key geschoten, hierdoor kunnen ze naadloos in de witte achtergrond van de website overvloeien. De LinkedIn profielfoto is juist met een donkere achtergrond geschoten en is hierdoor wat zakelijker. De serie casual portretten zijn buiten in Egmond aan den Hoef gemaakt bij onder andere de Ruïne van Het Slot op den Hoef en bij wat oude gebouwen aan de Slotweg. Heb je ook een zakelijke profielfoto nodig? Kijk eens op mijn portfolio Zakelijke Portretten of neem geheel vrijblijvend contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Analoge fotografie

Voor iedere fotograaf zou het goed zijn om eens analoog te fotograferen. Je wordt dan beperkt door het aantal foto’s op een filmrolletje en je kan ook niet gelijk zien of een foto is gelukt. Analoog fotograferen betekent dat je van tevoren meer moet nadenken, meten en opletten. Je gaat dus een foto plannen in plaats van zomaar in het wilde weg te klikken. Doordat ik mijzelf meer ben gaan verdiepen in analoge fotografie, heeft mij dat een betere fotograaf gemaakt. Het heeft mij geleerd om ook in de digitale fotografie de foto beter te plannen. Dit resulteert in minder foto’s om uit te zoeken en ik kom sneller tot de foto die ik voor ogen had om te maken. De films ontwikkel ik ook zelf waarna ik de negatieven inscan en digitaal retoucheer. Een klein beetje van beide werelden dus waarbij ik de analoge sfeer van de foto probeer te behouden. Deze serie foto’s is gemaakt met een Russische FED4 camera van ongeveer 40 jaar oud. De film die ik gebruikt heb is Ilford Delta 400 en ik heb de film ontwikkeld met een Delta-STD Caffenol ontwikkelaar. Dat is een ontwikkelmengsel met als ingrediënten oploskoffie, soda en vitamine C. […]

Read More

Promotiefoto’s Elements Kwintet

De stijl was vooraf al bepaald door de leden van het Elements Kwintet, de foto’s moesten zwart-wit zijn, de achtergrond zwart en de gezichten moesten eruit springen. Thomas, Erik, Daniël, Andreas en Karel hadden zich in het zwart gehesen. De gezichten werden nog even van matterende poeder voorzien. Tijd voor de photoshoot. Doordat de bandleden goed hadden nagedacht over hoe ze op de foto wilden staan hoefde ik maar weinig aanwijzingen te geven. We konden lekker een middagje experimenteren met diverse posities en layout. Met jouw band op de foto? Neem geheel vrijblijvend contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Experimenteren met bouwfolie en wind

Ik vind het leuk om te experimenteren met vreemde materialen in de fotografie. In dit geval heb ik gewoon afdekfolie gebruikt wat je bij iedere bouwmarkt kunt krijgen. Omdat het zo licht en dun is kan je het heel mooi combineren met wind. Het materiaal gedraagt zich als een levend organisme en door te variëren met de positie, kleur en hoeveelheid licht kan je een oneindige hoeveelheid effecten creëren. Door de modellen te laten spelen met de wind en de folie, gaan ze zelf de mogelijkheden ontdekken en gaan helemaal ‘los’ voor de camera. Het maakt de photoshoot met afdekfolie zowat tot een interactieve ervaring. Door gekleurde gels voor de lampen te plaatsen kan je bijzondere kleureffecten bereiken, maar ook in de nabewerking is het redelijk eenvoudig om enorm veel effecten te maken. Het is mogelijk om de kleuren op kleding en bijvoorbeeld een huisstijl van een bedrijf aan te passen. Wil je ook eens helemaal ‘los’ gaan tijdens een photoshoot met afdekfolie en wind? Neem dan contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More

Zakelijke portretten Overwegend Notariaat

De nieuwste collega’s van Overwegend Notariaat waren nog niet aan de website toegevoegd. Hiervoor mocht ik de portretfoto’s maken. Geheel in stijl bewerkt in lijn met de oudere portretten op de website van Overwegend Notariaat. Voor enkele andere collega’s een mooie gelegenheid om hun portret op de website te vernieuwen. De visagie is verzorgd door Angeline’s Care & Beauty Instituut. Een fotostijl namaken vanaf bestaande foto’s kan lastig zijn, maar zeker niet onmogelijk. Ik let dan op het soort licht, de richting, de houding van het model, het gebruik van atributen, de achtergrond etc. Tegenwoordig worden websites steeds persoonlijker. Er wordt afgezien van de standaard stockfoto’s die ook door de concurrent gebruikt worden. Foto’s van eigen personeel, het productieproces en eigen producten worden worden steeds meer ingezet om het unieke karakter van het bedrijf te promoten. Is een bedrijfsreportage iets voor úw onderneming? Neem dan contact op met Remora producties Fotostudio +31 6 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar Remora producties.  

Read More