From the blog

Photoshoot in de stijl van Egon Schiele

Hoofdfoto Egon Schiele
Hoofdfoto Yasmin in de stijl van Egon Schiele
Een photoshoot in de stijl van het werk van Egon Schiele, durf jij het aan? Deels gefotografeerd, deels bewerkt in Adobe Photoshop om de ruwe stijl van schilderen van Egon Schiele te benaderen, creëren we in de fotostudio een moderne variant van zijn expresionistische schilderstijl.
Een waar kunstwerk voor bij jou aan de muur!

Aanbieding

Van € 225,- nu voor € 175,- p.p.

Photoshoot in de stijl van Egon Schiele

Tijdens de photoshoot van een uur gaan we één van de iconische werken van Egon Schiele evenaren. Na de photoshoot bewerk ik de mooiste foto in Photoshop om de sfeer die het schilderij uitstraalt te benadrukken.

Afdrukken

Moderne technieken vragen om een moderne manier van afdrukken. Op 10 mm dik plexiglas op het formaat 40 x 60 cm wordt de foto afgedrukt. Door het dikke plexiglas ontstaat er een mooie dieptewerking in de foto. Yasmin stijl Egon Schiele

Op welk schilderij zou jij willen schitteren?

Laat je inspireren door onderstaande galerij of kom langs in de studio om in de boeken te neuzen.

Wil je zelf niet op de foto, maar wil je deze photoshoot cadeau doen?

Op de studio zijn ook luxe cadeaubonnen voor deze photoshoot verkrijgbaar.

Wie was Egon Schiele? (Bron Wikipedia)

Egon Schiele (Tulln, 12 juni 1890 – Wenen, 31 oktober 1918) was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder. De werken van Egon Schiele zijn expressionistisch en behoren tot de schilderstijl van de Weense Sezession. De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden. Kleur in de schilderijen wordt pas achteraf aangebracht, als de tekening af is. Het kleurgebruik versterkt echter wel de vervreemdende werking in hoge mate. De schilderijen van Schiele doen denken aan die van Kokoschka maar hebben ook een kubistisch karakter. Hoewel Schiele sterk beïnvloed is door het werk van Gustav Klimt, zijn de lijnen die hij gebruikt toch geheel anders van aard. Terwijl Klimt vooral ronde zachte vormen afbeeldt, waarmee hij de menselijke vorm idealiseert, gebruikt Schiele krachtige hoekige lijnen. De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Lees meer

Waarom Egon Schiele?

Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het werk van Egon Schiele. Ik was gelijk verkocht. Toen ik een jaar geleden onderwerpen zocht om te fotograferen kwam ik op internet het schilderij ‘Zittende vrouw met opgetrokken knie‘ tegen en ik werd verliefd op het schilderij. Deze moest ik namaken! Na uren experimenteren in mijn studio met fotografie en nabewerking in Photoshop was ik tevreden met de stijl en had ik voor mijn gevoel zijn schilderij op een moderne manier geïnterpreteerd.

Is dit niet jouw stijl? Hou je meer van een andere schilder?

Daag mij uit om die te evenaren! Voor meer informatie neem contact op met Rudy Rosman op 06 – 10 67 55 87 of stuur een e-mail naar studio@remoraproducties.nl.