Basiscursus Fotografie

De Basiscursus Fotografie organiseer ik voor de beginnende fotograaf die wat meer over de werking van zijn camera wilt weten. Leer meer over sluitertijden, diafragma’s, scherptediepte en compositie. Door af te stappen van de automatische modus van de camera zal je merken dat je veel beter in staat bent om het resultaat te sturen. De geluksfactor voor een geslaagde foto doet er dan veel minder toe.

In vier dagdelen leer je tijdens de Basiscursus Fotografie hoe de camera werkt, hoe licht werkt en hoe je de foto kunt sturen door de belichtingsdriehoek te gebruiken. Verder gaan we in op de compositie van de foto en het belang van een goede compositie.

De eerste twee dagdelen van de Basiscursus fotografie staan in het teken van het leren kennen van de camera. Onder gecontroleerde omstandigheden in de fotostudio leer je de voor- en nadelen van de verschillende instellingen en hoe je deze kunt inzetten.

Het derde dagdeel gebruiken we voor een fotowandeling met leuke en leerzame fotografieopdrachten.

Het vierde dagdeel staat in het teken van nabewerking. Hoe haal je de foto’s van jouw camera en kan je ze bewerken in een fotobewerkingsprogramma zoals Adobe Lightroom en/of Photoshop.

Door jouw kennis te vergroten krijg je veel meer plezier in fotografie.

Basiscursus Fotografie
Haal meer uit je camera!

Info

De workshop bestaat uit vier dagdelen. In het eerste en tweede dagdeel wordt de werking van de camera behandeld. We gaan uitgebreid diverse situaties oefenen in de fotostudio. Het derde dagdeel zal een fotowandeling zijn waarbij je diverse opdrachten zult gaan uitvoeren.

De cursus is uitermate geschikt voor beginnende fotografen.

Cursusprijs

• € 200,- per persoon

Locatie

De workshop wordt gegeven in mijn fotostudio:
Herenweg 197 - 1 hoog
Egmond aan den Hoef
(boven Overwegend Notariaat)

Eten en drinken

Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Bel 06 - 10 67 55 87 en geef je op voor de Basiscursus Fotografie!

Heb je nog geen camera? Want je bent je nog oriënteren, geen nood. In de fotostudio zijn verschillende soorten camera’s aanwezig om mee te oefenen.

De huur van een camera tijdens de cursus bedraagt € 25,-.